Fıstıklı Burma Kadayıf Tarifi

Fıstıklı Burma Kadayıf Tarifi


FISTIKLI BURMA KADAYIF

Fistikli Burma Kadayif Tarifi




  • Yarım kg taze kadayıf
  • 400 gram Antep fıstığı
  • 2 bardak sadeyağ
  • Şerbet için:
  • 3 su bardağı şerbet
  • 2 su bardağı su
  • Birkaç damla limon




Kadayıf uzun açılıp arasına fıstık yayılır. Burarak şekillendir. Sadeyağ ile tepsi yağlanır. Burma kadayıflar tepsiye dizilir. Tepsi çevirilerek ocak üzerinde kızartılır. Tepsideki yağ süzülüp ters yüz edilir. Yağ tekrar tepsiye alınır. Tatlının öbür yüzü de kızartılır. Şerbet için su, şeker ve limon suyu kaynatılır. Kadayıf sıcakken üzerine sıcak şerbet gezdirilir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır
2015 Meshur Yemek Tarifleri - Kolay Pratik ve Resimli Yemek Tarifleri
Dost Siteler
Ekle