Balparmak Tarifi

Balparmak Tarifi


  • Yarım paket margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Üzeri için:
  • Yaklaşık 1 su baradağı irmik
  • Şerbet için
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker 
  • Hamurumuza başlamadan önce su ve şeker özleşene kadar kaynatılır.
  • Soğuması için bir kenara alınır.
  • Tüm malzemeler bir kapta karıştırılır ve kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hamura ister parmak şeklinde isterseniz benim yaptığım gibi şekil verdikten sonra eller yağlanıp eldeki yağın hamura geçmesi sağlanır.
  • Daha sonra hamurumuz, bir tabağın içine koyulmuş irmiğe her tarafı bulanarak yağlanmı fırın tepsisine biraz aralıklı sıralanır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
  • Pembeleşmeye başlayınca hemen fırından alın çünkü çok çabuk kararan bir yapısı var. Hamur fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk şerbet dökülür.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır
2015 Meshur Yemek Tarifleri - Kolay Pratik ve Resimli Yemek Tarifleri
Dost Siteler
Ekle