- 1 paket margarin (oda ısısında )
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 tane yumurta
- 2 su bardağı nişasta
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 4-5 su bardağı un
- 1 paket vaniya
- Üzeri için
- 2 paket eritilmiş çikolata
- Margarin, sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri ve nişasta mikser ile krema kıvamına gelinceye dek çırpılır.
- Daha sonra vanilya eklenir.
- Mikserle çırpma işlemi sona erince un yavaş yavaş hamura yedirilir ve bir yandan el ile yoğrulur.
- Hamur kıvamı kulak memesinden biraz daha sert olmalıdır.
- O yüzden un miktarını hamurunuzun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz.
- Hamur hazır olduktan sonra istenilen kurabiye kalıplarıyla kesilir, süslemesi yapılır. önceden ısıtılmış 170 derecede 12-15 dk. kadar beyaz olarak pişirilir.
- Fırından çıkınca yumşak olabilir durdukça sertleşecektir.
- Hamurumuzun şekli bozulmaması için kabartma tozu kullanmıyoruz.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra bir kenarını çikolata çikolataya batır.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder