Çikolata Kaplı Kurabiyeli Aşk

Çikolata Kaplı Kurabiyeli Aşk

Çikolata Kaplı Kurabiyeli Aşk




  • 1 paket margarin (oda ısısında )
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tane yumurta
  • 2 su bardağı nişasta
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 4-5 su bardağı un
  • 1 paket vaniya
  • Üzeri için
  • 2 paket eritilmiş çikolata



  • Margarin, sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri ve nişasta mikser ile krema kıvamına gelinceye dek çırpılır.
  • Daha sonra vanilya eklenir.
  • Mikserle çırpma işlemi sona erince un yavaş yavaş hamura yedirilir ve bir yandan el ile yoğrulur.
  • Hamur kıvamı kulak memesinden biraz daha sert olmalıdır.
  • O yüzden un miktarını hamurunuzun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz.
  • Hamur hazır olduktan sonra istenilen kurabiye kalıplarıyla kesilir, süslemesi yapılır. önceden ısıtılmış 170 derecede 12-15 dk. kadar beyaz olarak pişirilir.
  • Fırından çıkınca yumşak olabilir durdukça sertleşecektir.
  • Hamurumuzun şekli bozulmaması için kabartma tozu kullanmıyoruz.
  • Kurabiyeler soğuduktan sonra bir kenarını çikolata çikolataya batır.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır
2015 Meshur Yemek Tarifleri - Kolay Pratik ve Resimli Yemek Tarifleri
Dost Siteler
Ekle